Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fahéjas, kakaós csiga (Becca és a sütik)

2010.03.07

Kép

Hozzávalók:
75 dkg liszt
2 tk. só
8,5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
7,5 dkg margarin
2 tojás+folyadék --> 375 g-nyi legyen
3-4 dkg élesztő

Töltelék:
3 ek. olvasztott vaj
11 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1,5 ek. fahéj vagy kakó

Rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból, a szokásos módon. Duplájára kelesztjük a tésztát langyos, nem huzatos helyen. Ezután kinyújtjuk, ne túl vékonyra, de ne legyen túl vastag se. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük szorosan. 3 cm széles csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és kelesztjük még. 180 fokon sütjük, kb. 15-20 perc alatt megsül. Végül porcukorral szórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.