Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vajas kifli (Limara)

2009.10.18

Kép Kép

Hozzávalók:

3,5 dl tej
1 nm. só
1 ek. ecet
1 ek. cukor
60 dkg BL 80 liszt
10 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
2 ek. burgonyapehely ( elhagyható)

 Egy tálba tettem a vaj kivételével minden hozzávalót. Robotgép dagasztókarjával elkezdem összedolgozni a tésztát, ezután adtam hozzá a puha vajat kis adagokban. Szép hólyagos tésztát dagasztott a gép. A kelesztőtálban duplájára kelesztettem, majd lisztezett felületen 8 egyforma darabra vágtam. Egyenként ovális alakra nyújtottam őket, majd feltekertem. Hagytam őket kelni, elég volt nekik 20 perc. Egy nagyobb lábosban vizet forraltam, majd a megkelt kifliket egyesével előfőztem. Oldalanként fél-fél percig. Óvatosan nyúltam alá egy szűrőlapáttal és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket. Érdemes azonnal a helyükre tenni, mert nem lehet később mozgatni őket. 8-as fokozaton előmelegített sütőben sültek kb. 25 percig.

Az eredmény remek lett, kissé édeskés, intenzíven vajas íz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

megazsuzska@aol.com

(Zsuzsanna Tomlinson, 2013.03.23 20:32)

Koszi receptet, vajon hany fok lehet a 8-as fokozat?

Re: megazsuzska@aol.com

(Ginakonyhaja, 2013.03.25 08:00)

Kedves Zsuzsanna!
Talán 200-220 fokot javasolnék.
És még ajánlanám, hogy dagasztás közben kóstold meg, mert nekem kicsit sótlan volt az íze. Ha úgy érzed, tegyél bele még sót majd!
Sok sikert!