Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumplileves csipetkével

2009.09.05
1 közepes fej vöröhagymaKép
2-3 karikára vágott sárgarépa
2-3 karikára vágott petrezselyem
1 ek. pirosarany
2-3 tk. pirospaprika
2 Maggi leveskocka
1 ek. Maggi paprikás fűszervarázs
pici bors
pici kömény
2-3 tk. vegeta
3 l víz
4-5 közepes méretű krumpli
1 paradicsom
1 paprika
1 csokor friss petrezselyemzöld
Csipetke: 1 tojás, pici só, liszt


A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk, beledobjuk a sárgarépát és a petrezselymet. Tovább dinszteljük. Majd a tűzről levéve beletesszük a pirosaranyat, a pirospaprikát, a leveskockákat, a Maggi paprikás fűszervarázst, a borsot, a köményt, és az ételízesítőt.
Felengedjük 3 l vízzel, majd beletesszük a felkockázott krumplit, a kétfele vágott paradicsomot és paprikát.
A főzés vége felé beletesszünk a petrezslyemzöldet.
Ha a krumpli megfőtt, csipetketésztát készítünk és beleszaggatjuk a levesbe.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.