Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leveles krumplis pogácsa (Csincsilla)

2010.05.03

Kép Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya
1,5 dl tej
1 egy mokkáskanál porcukor
3 dkg élesztő
1 egész tojás
60 dkg liszt
2-3 tk. só
12 dkg libazsír vagy vaj
a kenéshez 2 ek. liszt és 3 ek. vaj vagy zsír

Először a krumplit tettem fel főni, amikor már jó puha volt, leöntöttem a vizet, és még forrón áttörtem. Hagytam teljesen kihűlni (ha melegen keverjük össze a liszttel, akkor ragacsos masszát kapunk tészta helyett).
A meglangyosított cukros tejben felfuttattam az élesztőt. Kézzel megdagasztottam a tésztát. Szép fényes, közepesen lágy tészta lett. Hagytam a duplájára kelni.
Lisztezett deszkára borítottam, gyúrótábla nagyságúra kinyújtottam. Összekevertem a vajat a liszttel és ezzel a krémmel megkentem a tésztát. Utána feltekertem, mint a bejglit.
Félórát hagytam pihenni. Utána a tekercset óvatosan újra kinyújtottam, olyan egy ujjnyi vastagra. A tetejét késsel berácsoztam, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam őket, nem túl közel, a tetejüket langyos sós vízzel kentem meg. 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsültek.
Szépen megnőttek sülés közben, a rétegek kicsit szétváltak, nagyon jól nézett ki.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.