Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos tallér (Mama konyhája)

2009.10.03

Kép A tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
2 kk. só
½ cs. sütőpor


A krémhez:
20 dkg Ráma margarin
30 dkg reszelt sajt
pici só

A lisztet a sütőporral, valamint a sóval elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, végül a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A krémhez a margarint pici sóval és a reszelt sajttal kikeverjük. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és mint a húslevestésztát olyan vékonyra egyenként kisodorjuk. Rákenjük a szintén 4 részre osztott krémet. A krémmel megkent tésztalapokat mint a kalácsot feltekerjük.  Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap zsírozott tepsibe fektetjük a 3 mm vastagra szeletelt karikákat. (A tepsi kikenése nélkül nagyon könnyen süthetünk, ha a tepsi aljára a sütéshez használatos szilikonlapot terítünk.) Előmelegített sütőben (légkeveréses 165º) világossárgára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.