Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lekváros linzer (Limara)

2010.08.19

linzer.jpg 

A klasszikus linzertészta 3:2:1 arányban tojássárgájával dúsítva.

Linzertészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • pici só

A hozzávalókat összemorzsolom, minél gyorsabban, hogy ne olvadjon nagyon meg a vaj. Hozzáadom a tojást, és összegyúrom. Folpackba csomagolom, legalább fél órára hűtőbe teszem, de akár egy napig is el van, sőt jól fagyasztható.

Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra nyújtom, formákat szúrok ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket. 180 fokos sütőben sülnek 7 percig. Meggy- és baracklekvárral ragasztottam össze őket mikor kihűltek, majd porcukorral megszórtam.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.