Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott mézes

2013.06.24

kremes-lapos.jpgHozzávalók:

Mézes lapok:
1 tojás
3 dkg zsír
3 ek. méz
15 dkg porcukor
fahéj
citromhéj
A hozzávalókat gőz felett, állandó keverés mellett, sűrűre felfőzzük.

Hozzáadunk 40 dkg lisztet és 1 kk. szódabikarbónát, majd összegyúrjuk.

3 nagy lapot sütünk belőle.


Piskóta:

5-5 tojásból piskótát sütünk.

Krém:
7 dl tejből 9 tk. lisztből besamelt főzünk.
Ha kihűlt 25 dkg margarinnal és 30 dkg porcukorral és 2 vaniliáscukorral kikeverjük

Alulra kerül a piskóta, rá a 3 mézes lap, a közöket a krémmel töltjük meg.

Tetejére:
1 tojássárgáját 7 dkg porcukorral kikeverjük, kevés vajat teszünk hozzá. Rákenjük a piskóta tetejére, villával mintázzuk. Tortadarával megszórhatjuk.