Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polentás kenyér (Limara)

2009.09.05

Kép Kovász:
130 g víz
17 g aktív kovász
3 g friss élesztő
200 g BL 80 liszt

160 g víz (!!!szerintem kevesebb is elég, mert nagyon lágy lesz)
20 g vaj
1 ek. ecet
10 g só
300 g BL 80 liszt
8 g élesztő

Polenta:
175 g víz
35 g kukoricadara

A polentához a vizet felforralom, majd beleszórom a kukoricadarát, és kb. 5 percig főzöm. Tányérra terítem, hagyom kihülni.
Kenyérsütőgép dagasztóprogramjával indítom a tésztát, az utolsó 5 percre teszem hozzá a pollentát. Figyelni kell, mert könnyen ellágyíthatja a tésztát, ha szükséges, kevés lisztet teszek még hozzá. Kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni. Ha kész átgyúrom, kerekre formázom. Levizezem, megszórom kukoricadarával. Egy kerek kelesztőtálat, vagy bármilyen tálat, ami kerek formájú, megfelelő méretű, kibélelek konyharuhával. Vékonyan meglisztezem, a tésztát fejjel lefelé belefordítom. Egy éles késsel, pengével, spirál alakban bevágom. Hűvös helyen hagyom duplájára kelni. Sütőzacskóba teszem. Kelesztem. 8-as fokozaton sütöm kb. 30 percig, majd tovább 200 fokon. Rácsra téve kihűtöm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.