Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sacher-torta

2012.01.22

sacher.jpgHozzávalók:
15 dkg vaj
12 + 18 dkg jó minőságű étcsokoládé
11 dkg porcukor
1 cs Bourbon vaniliáscukor
5 tojás
12 dkg darált dió
csipet só
5 dkg liszt
25 dkg sárgabaracklekvár

A darabokra tördelt 12 dkg étcsokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel. 10 dkg vajat keverjünk habosra kb. 4 dkg porcukorral. A vaniliáscukrot az 5 tojássárgával egyenként keverjük a vajkrémhez. Dolgozzuk bele a langyos csokoládét és a diót is.

Verjünk fel 4 tojásfehérjét egy csipet sóval, majd tegyük hozzá a maradék porcukrot, és folytassuk a habverést, amíg megkeményedik. Keverjük a masszához, majd szitáljuk rá a lisztet, és finoman keverjük el. Végül öntsük kiolajozott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Öt perc múlva csökkentsük a hőfokot 150 fokra, és így süssük kb. 20 percig.

Ha kihűlt a tészta, vágjuk 2 egyforma vastagságú lapra: a lekvár felét egyenletesen kenjük az alsóra, majd a felső lapra, és borítsuk rá a záró lapot. A maradék lekvárt kenjük a tetejére és az oldalára. Amikor a lekvármáz megszikkadt, olvasszuk fel a 18 dkg étcsokoládát a maradék 5 dkg vajjal, és vonjuk be vele a tortát. Mielőtt megdermedne a csoki, nyitott ajtó mellett tegyük langyos sütőbe, így sima és fényes lesz a bevonata.